Yeşil Enerjide Lityum Karbonat Kullanımı Artıyor…

LFP (lithium-iron-phosphate), NCA (nickel-cobalt-aluminum) ve NCM (nickel-cobalt-manganese) üçlülerinin geleceğe muhteşem etkisi

EV satışları önceki yıllara göre iki kattan fazla olduğundan, mutlak olarak nikel ve kobalt dağıtımı hızla artarken, satış ağırlıklı bazda LFP'nin (lithium-iron-phosphate) etkisi şaşırtıcıdır.

 

Araç başına ortalama nikel kullanımı 2020'nin ilk çeyreği ile 2021 yılında %17,3 düşerken, araç başına kobalt dağıtımı %21,5 azalmıştır. Manganez için ise eşdeğer sayı %15,1'dir.

 

Lityumdaki düşüş, satılan daha küçük araçların daha büyük bir oranının bir işlevidir, ancak nikel açısından zengin kimyalardan bir geçiş, lityum pazarında bir etki yaratacak ve hidroksite göre karbonat talebini artıracaktır.

 

Pil yangınlarıyla ilgili yeni düzenlemelerle NCM (nickel-cobalt-manganese) ve NCA (nickel-cobalt-aluminum) üzerindeki LFP alımının da arttığı Çin'de, araç başına satış ağırlıklı ortalama nikel, kobalt ve manganez dağıtımı sırasıyla %42.3, %45.3 ve %38.3 oranında düşmüştür.

 

KAYNAKLAR:


https://www.mining.com/chinese-lfp-battery-industry-increases-lithium-carbonate-demand-drives-prices-up-report/


https://www.mining.com/cobalt-nickel-price-rapid-lfp-uptake-dents-ev-bull-case/







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geological Methods in Mineral Exploration and Mining / Roger Marjoribanks

Baz metal yataklarının uzaktan algılama ile belirlenmesine bir örnek: Hakkari güneyi…

Çatalçam (Soma-Manisa) Au-Pb-Zn-Cu cevherleşmesinin jeolojik, mineralojikpetrografik ve sıvı kapanım özellikleri

Tectonic Triggers for Postsubduction Magmatic-Hydrothermal Gold Metallogeny in the Late Cenozoic Anatolian Metallogenic Trend, Türkiye

Re-assessing the European lithium resource potential – A review of hard-rock resources and metallogeny