Yeşil Enerji Metalleri ve Avrupa'nın Hammadde Sorunu / EV Pillerinin Gözde Metalleri: Ni, Li, Si, Co, Mn

Dr. İlker Şengüler, YILDIRIM Şirketler Grubu / YILMADEN Holding https://eurometaux.eu/metals-clean-energy/ KU LEUVEN tarafından hazırlanan rapordan derlenmiştir (April, 2022)
Avrupa, günümüzün fosil yakıt sisteminden temiz enerji teknolojilerine hızlı bir geçiş planlamakta olup, bu enerji geçişi metal yoğun bir dönemi işaret etmektedir. Elektrikli araçlar (EV), piller, güneş fotovoltaik sistemleri, rüzgar türbinleri ve hidrojen teknolojileri, fosil yakıt ihtiyaçlarının yerini almak için geleneksel alternatiflerinden önemli ölçüde daha fazla metal gerektirmektedir. Eurometaux ve KU Leuven Üniversitesi’nin (Belçika) araştırmasına göre, Avrupa yeşil enerjiye geçişte gerekli olan önemli metallerin tedarikini güvence altına almak için hızlı hareket etmeli ve geri dönüşümü de programına almalıdır. Hazırlanan rapora göre, Avrupa geri dönüşüm altyapısına büyük yatırımlar yaparsa 2050 yılına kadar yeşil enerji metal ihtiyaçlarının yüzde 40 ila 75’ini kendi kendine yeterli hale getirebilir. Araştırmaya göre, genişleyen temiz teknolojiler önemli miktarda ham metal girdisi gerektirecek ve –en azından ilk aşamalarda– bunun büyük bir kısmının muhtemelen ithal edilmesi gerekecektir. Karbondioksit (CO2) emisyonlarını 2050 yılına kadar “net sıfıra” düşürmek için Avrupa Birliği’nin bugün kullandığından çok daha fazla yeşil enerji metallerine ihtiyacı olacaktır. Bunu sayısal olarak ifade etmek gerekirse günümüzde kullanılandan “35 kat daha fazla lityuma” ve “25 kat daha fazla nadir toprak elementlerine” ihtiyaç olacaktır. Enerji geçişi ayrıca çok daha fazla alüminyum, bakır, silikon, nikel ve kobalt tedariki gerektirecektir. Metal üretimi için kömür gücüne dayanan Çin ve Hindistan, pil metalleri ve nadir topraklar için küresel pazarlara hakim olma planları yapmaktadır. Uluslararası Enerji Ajansı'nın farklı temiz enerji teknolojisi senaryolarına göre, Paris Anlaşması ile uyumlu iklim politikaları doğrultusunda, 2050 yılına kadar neredeyse iki kat daha fazla metal gerekecektir.
Alüminyum ve bakır gibi baz metaller, temiz teknolojilerde yüksek oranda kullanıldıklarından baskın durumdadır. Ancak Ni, Li, Co, Si ve Mn gibi birkaç düşük hacimli metaller, özellikle elektrikli araç pillerinde, geçiş sürecinde son derece yüksek bir talep çekimine sahip olacaktır.
Avrupa, yerli pil katot üretim planları için önemli ölçüde yeni nikel, lityum ve kobalt tedarikine ihtiyaç duyacaktır. Bu metallerden Avrupa'nın yalnızca, esas olarak paslanmaz çelikte kullanılan nikel için önemli bir mevcut pazarı bulunmaktadır. Piller 2050 yılına kadar, Avrupa'nın bugünkü lityum tüketiminin %3500'üne, kobaltın %350'sine ve nikelin %110'una ulaşan yeni talepler ile karşılaşacaktır. Çalışmanın tüm senaryolarında Avrupa'nın başlıca metalleri; lityum, nikel ve kobalt olacaktır.
2030 sonrası günümüz öngörülemeyen teknolojik gelişmelerin bu uzun vadeli projeksiyonları etkileyeceği ve bu nedenle pil piyasasının çok dikkatli ve düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği raporda belirtilmektedir. KAYNAK: https://eurometaux.eu/metals-clean-energy/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geological Methods in Mineral Exploration and Mining / Roger Marjoribanks

Baz metal yataklarının uzaktan algılama ile belirlenmesine bir örnek: Hakkari güneyi…

Çatalçam (Soma-Manisa) Au-Pb-Zn-Cu cevherleşmesinin jeolojik, mineralojikpetrografik ve sıvı kapanım özellikleri

Tectonic Triggers for Postsubduction Magmatic-Hydrothermal Gold Metallogeny in the Late Cenozoic Anatolian Metallogenic Trend, Türkiye

Re-assessing the European lithium resource potential – A review of hard-rock resources and metallogeny