Kanada Kritik Mineraller Stratejisi: KEŞİFTEN GERİ DÖNÜŞÜME

Kanada Kritik Mineraller Stratejisi

KEŞİFTEN GERİ DÖNÜŞÜME: Kanada ve Dünya için Yeşil ve Dijital Ekonomiye Verilen Güç

Kritik mineraller, Kanada ekonomisi ve net sıfır geleceği için nesiller boyu sürecek bir fırsat sunmaktadır. Bunlar, modern teknolojinin üzerine inşa edildiği temeller olup, güneş panellerinden yarı iletkenlere kadar, rüzgar türbinleri, depolama ve nakliye için gelişmiş pillere ve dünyanın da bu ürünleri inşa etmek için kritik minerallere ihtiyacı vardır. Basitçe söylemek gerekirse, kritik metaller olmadan enerji geçişi olamaz.

Bu nedenle tedarik zincirlerinin dayanıklılığı gelişmiş ekonomiler için artan bir öncelik haline gelmiş durumdadır. Madencilikten üretime ve geri dönüşüme kadar kritik mineral değer zinciri boyunca her noktada Kanada uzmanlığını artırarak iyi işler yapmaya kararlıdır. Güçlü, küresel olarak rekabetçi bir Kanada ekonomisi inşa edilecektir ve iklim değişikliğiyle mücadele için gerçek adımlar atılacaktır. Bu strateji bağlamında Kanada, müttefiklerimiz için kritik maden kaynaklarının güvenilir bir tedarikçisi olarak daha iyi konumlanacaktır.

KAYNAK:

https://www.canada.ca/content/dam/nrcan-rncan/site/critical-minerals/Critical-minerals-strategyDec09.pdf

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geological Methods in Mineral Exploration and Mining / Roger Marjoribanks

Baz metal yataklarının uzaktan algılama ile belirlenmesine bir örnek: Hakkari güneyi…

Çatalçam (Soma-Manisa) Au-Pb-Zn-Cu cevherleşmesinin jeolojik, mineralojikpetrografik ve sıvı kapanım özellikleri

Tectonic Triggers for Postsubduction Magmatic-Hydrothermal Gold Metallogeny in the Late Cenozoic Anatolian Metallogenic Trend, Türkiye

Re-assessing the European lithium resource potential – A review of hard-rock resources and metallogeny