Warwick Üniversitesi (İngiltere) ve Bolivya Hükümeti Temiz Enerjinin Lokomotifi olan Lİtyum Endüstrisini Desteklemek için Güçlerini Birleştiriyor

İngiltere'nin Coventry şehrinde bulunan ve bir araştırma üniversitesi olan Warwick Üniversitesi ve Bolivya Hükümeti bu konuda önemli adım atarak, Güney Amerika ülkesi olan Bolivya’nın, Yenilenebilir Enerji / Temiz Enerji ve Elektrikli Araçlarda (EV) dünya lideri olma çabalarını desteklemek amacıyla lityum pili araştırmaları için güçlerini birleştirdi.

Şekil: Uyuni tuz düzlükleri (Bolivia) (Reference image by Dan Lundberg, Wikimedia Commons.)

Bir basın açıklamasında ortaklar, projenin Bolivya'nın 2030 yılına kadar dünyanın lityum arzının %40'ını sağlama hedefini desteklediğini açıkladı.

Açıklamada, Bolivya'nın lityum değer zincirinin ön saflarında yer alacağını ve daha yüksek ücretli istihdama yol açacağı belirtildi. Ayrıca oluşacak katma değer ile endüstrinin güçlenmesine bağlı olarak, basit hammadde çıkarma işleminden uzaklaşılacağı böylece ucuz iş gücü sömürüsünden uzaklaşılacağı ifade edildi.

Bolivya'nın geniş tuz düzlükleri, tahminen 39 milyon ton lityum rezervi barındırıyor. Arjantin ve Şili ile birlikte Bolivya, “Lityum Üçgeni”nin bir parçasıdır.

Ortaklık ayrıca, lityum çıkarma işleminde tatlı su kullanılmasıyla ilgili dezavantajları da dikkate alarak, endüstriyi daha sürdürülebilir ve çevreye daha az zarar verici hale getirmeyi de planlamaktadır.

Girişimin, Birleşik Krallık ve Bolivya'dan kıdemli araştırmacılar yanında, yüksek lisans öğrencilerinin programa bağlı burslar ile katılmasına olanak tanıyacak olması, bilime ve teknolojiye yatırım olarak kabul edilmektedir.

KAYNAK:

https://www.mining.com/uk-university-bolivian-government-join-forces-to-boost-lithium-industry/?utm_source=Daily_Digest&utm_medium=email&utm_campaign=MNG-DIGESTS&utm_content=uk-university-bolivian-government-join-forces-to-boost-lithium-industry

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geological Methods in Mineral Exploration and Mining / Roger Marjoribanks

Baz metal yataklarının uzaktan algılama ile belirlenmesine bir örnek: Hakkari güneyi…

Çatalçam (Soma-Manisa) Au-Pb-Zn-Cu cevherleşmesinin jeolojik, mineralojikpetrografik ve sıvı kapanım özellikleri

ALACAKAYA (ELAZIĞ) MERMERİNDE GULEMAN OFİYOLİTİNİN MUCİZESİ

Re-assessing the European lithium resource potential – A review of hard-rock resources and metallogeny